Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Martı, 100 bin TAG sürücüsüne ulaşmasını festivalle kutladı

İSTANBUL,(DHA)- Ulaşım uygulaması Martı,

İSTANBUL,(DHA)- Ulaşım uygulaması Martı, İstanbul’daki 100 bin TAG sürücüsüne ulaşmanın sevincini festival ile kutladı. Binlerce kişinin katıldığı ve şarkıcı İrem Derici’nin sahne aldığı TAGFest’te konuşan Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, “İstanbul’daki 100 bin TAG sürücüsü ve aileleri Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği istiyor” dedi.

Ora Arena’da 28 Ocak’ta düzenlenen TAGFest’te, Martı’nın 100 bininci TAG sürücüsüne ulaşmasını binlerce TAG sürücüsü ve Martı kullanıcısı coşkuyla kutladı. İrem Derici’nin sahne aldığı etkinlikte katılımcılara hediyeler de dağıtıldı. 

OĞUZ ALPER ÖKTEM:  DÜNYADA 151 ÜLKEDE BU YÖNETMELİK VAR, TÜRKİYE’DE YOK

Oğuz Alper Öktem , “100 bin sürücü bu işten ekmek yiyor. 100 bin ocak kaynıyor, 100 bin ev geçiniyor. Bunu kutlamak adına buradayız. İstanbullunun inanılmaz teveccühü var. 2 milyon da kullanıcımız var. Bu rakamlar 13-14 aylık bir proje için inanılmaz rakamlar. Buradaki asıl amacımız büyüklerimize paylaşımlı yolculuk yönetmeliğini istediğimizi ve bunun İstanbul için inanılmaz faydalı bir şey olduğunu duyurup anlatabilmek. Dünyada 151 ülkede bu yönetmelik var. Maalesef Türkiye’de yok. G20 içinde bu yönetmeliğe sahip olmayan tek ülke Türkiye. Avrupa’da bu yönetmeliğe sahip olmayan tek ülke Türkiye’dir. Kişi başına geliri iki bin doların üzerinde olup bu yönetmeliğe sahip olmayan tek ülke Türkiye. Bu yönetmeliğin gelmesiyle İstanbul’daki ulaşım sorunu büyük oranda çözülecek” açıklamasını yaptı.

“DEVLETE VERGİ KAZANCI SAĞLAYACAK”

Dünyanın hiçbir yerinde ulaşım sorununu çözmek adına plaka sayısının artırılmadığını belirten Oğuz Alper Öktem, “Paylaşımlı yolculuk yönetmeliklerine gidildi. Eğer plaka sayısını arttırmak problemi çözüyor olsaydı 151 ülke zaten bunu uygulardı. Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği bir yıllık 63 milyar TL’lik taksit yazısındaki vergi kaybını engelleyip bütün yolculukların dijital kayıt altında olmasından dolayı devlete inanılmaz bir vergi kazancı sağlayacak. Belki de 500 bin kişiye ekmek, iş vererek işsizlik puanlarını 1-2 puan olarak artıracak” dedi.

“GÜVENLİK ARTACAK”

Bu yönetmelikle yolculukta güvenliğin artacağını vurgulayan Oğuz Alper Öktem, “Çünkü sistemimizde arabaya kimin bindiği belli, bilgileri kayıtlı. Gittikleri güzergâhları kayıt altında. Önlerinden geçtikleri MOBESE kayıtları belli. O Mobeselerin güzergâhları belli. Yani bugüne kadar birçok TAG yolculuğu oldu, bir kişi ne çantasını kaybetti, ne telefonunu kaybetti. Ayrıca bu kayıtları devletimize de ileteceğiz. Böylelikle asayiş olaylarının çözülmesi de çok hızlanacak” şeklinde konuştu.

“TAKSİ SORUNU SEÇİM SONUCUNU DA ETKİLEYECEKTİR”

İstanbul’da ulaşım sorununun çözülmesinin seçim sonuçlarını da etkileyeceğini belirten Oğuz Alper Öktem sözlerine şunları ekledi:

“Bugün taksi emekçilerinin yüzde 95’i kiracıdır. Bunların hiçbirinin sosyal güvencesi yok. Günde 12 saat çalışıyorlar. Yevmiye ödüyorlar. Çok zor şartlarda çalışıyorlar. İnanılmaz bir emek sömürüsü var. Taksi plakası sayısı artarsa emek sömürüsü artar. Biz 100 bin sürücüyüz. Ailelerle ise 400 bin kişilik dev bir camiayız. Martı camiası İstanbul’daki en büyük camiadır. Bu kadar zorlu bir seçimde taksi sorunu kesinlikle sonucu etkileyecektir.”